Dobrodošli!
Eto Design

O nama

Eto je neobavezni kolektiv dizajnerica poduzetnica čiji je cilj stvoriti prepoznatljive proizvode, potaknuti hrvatsku proizvodnju te promovirati hrvatski dizajn. Eto serija proizvoda za svakodnevnu uporabu je pažljivo osmišljena sa ciljem da se pri izradi maksimalno koriste reciklirani, prirodni ili ekološki materijali, domaće sirovine i ručni rad ili male manufacture domaćih proizvođača. Brand Eto objedinjuje različite kolekcije proizvoda za osobnu uporabu i uporabu u domaćinstvu, društvene igre, suvenire i ostalo: kolekcije inspirirane glagoljicom (držači za knjige, podmetači, ogrlice s privjescima), kolekcije za serviranje namirnica (pladanjevi, daske za rezanje, podmetači za čaše) ogledala inspirirana geometrijskim tijelima, kolekcije didaktičkih igara (taktilne, auditivne, motoričke) Sve kolekcije su nastale neovisno jedna od druge i reflektiraju individualne pristupe dizajnerica.
Nepretencioznim i razigranim oblikovanjem želimo unijeti radost u vaš dom. Eto 🙂

Ada Kezić

Ada Kezić, produkt dizajnerica. 1996. magistrirala na Studiju dizajna, AF, Zagreb. Nakon što je radila jedanaest godina kao „inhouse“ dizajner za nekoliko hrvatskih tvrtki proizvođača i nekoliko godina samostalnog djelovanja, 2013. godine je odlučila pokrenuti vlastiti studio za produkt dizajn, dizajn interijera i grafički dizajn A1 FORMAT. Danas studio u suradnji s dizajnerima, arhitekatima, inženjerima i proizvođačima nudi multidisciplinarni pristup projektima, odnosno sveobuhvatne koncepte koji razrađuju ideje i realiziraju u izvanredne proizvode ili projekte kroz kreativnu sinergiju ovisno o njihovoj raznolikosti. Njezino područje djelovanja je raznoliko i obuhvaća: Industrijski/produkt dizajn od ideje/koncepta do izvedbenog projekta, expo dizajn, dizajn eksterijera- dizajn urbane opreme, namještaja i signalizacije, grafički dizajn, ekološki i održivi dizajn, kao i organiziranje radionica, prezentacija, predavanja i druge aktivnosti. Član je HZSU-a HDD-a, ULUPUH-a i ZzID-a pri HGK. Izlagala je na međunarodnim sajmovima i izložbama u Zagrebu, Splitu, Beogradu, Ljubljani, Kölnu, Stockholmu, Milanu. Glavni joj je moto: “Jednostavnost”.

www.a1-format.hr / www.adakezic.com

Jadranka Soviček Krpan

Magistrirala na AF Studij dizajna, smjer produkt dizajn, 1995. od kada je i član HDD-a, a u periodu od 1996-1998. i član upravnog odbora. Stekla status samostalnog umjetnika (1997.) i članstvo u HZSU. Suosnivač jednog od prvih dizajn studija u hrvatskoj DIEDRA, koji radi na području produkt dizajna, interijera, kompjuterskih animacija i produkcije.
Unutar Diedre radi kao dizajner i koordinator produkcija, a kao vanjski suradnik surađuje sa više domaćih i stranih firmi na razvoju proizvoda koji su osvajali nacionalne i internacionalne nagrade za dizajn.
2017. godine pokrenula vlastiti brand design . . . Designdotdotdot je brend kućnih upotrebnih predmeta dizajniranih i proizvedenih u Hrvatskoj. Polazeći od problema koji rješava, kroz svoju multifunkcionalnost, asocijativnost i taktilnost prenosi ideje i priča priče kojima kroz upotrebu i vi pridonosite.

Ana Armano Linta

Ana Armano Linta je dizajnerica i edukatorica. Diplomirala je na Studiju dizajna u Zagrebu, osnovala Studio Armano Linta za arhitekturu i dizajn (www.armanolinta.hr) te Satelit edukacije za održivost i regenerativnost (www.satelit-edukacije.eu). Redovito izlaže na domaćim i stranim izložbama gdje osvaja brojne nagrade: multisenzoričke igre Opip&Shum – prva nagrada za etički dizajn (Zagreb Design Week 2018.) te BigSEE nagrade u kategoriji malog produkt dizajna i malog drvenog proizvoda (2019.); interaktivni stolić Tilty – Co-Create pobjednički proizvod (Milano Design Week 2018.); ambijentalni stolić AbOvo – novinarska nagrada (Ambienta 2017.). Ana u svojem radu nastoji ostvariti interakciju čovjeka i predmeta, dovesti u pitanje načine na koji percipiramo svoju okolinu i načine interakcije čovjeka i prirode te potaknuti na njihovu redefiniciju. U slobodno vrijeme uživa u planinskim divljinama.

Zrinka Nedeljković

Zrinka Nedeljković

ZRINKA NEDELJKOVIĆ, produkt dizajnerica. Po završetku Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn 1995., studira modni dizajn na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu gdje diplomira 2002. i stječe zvanje viši modni dizajner, te produkt dizajn na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu gdje diplomira 2004. i stječe zvanje magistra dizajna. Još tijekom studija surađuje s mnogim institucionalnim i neovisnim kazalištima kao freelance kostimograf i scenograf, te je sudjelovala na vizualnom oblikovanju niza predstava i do danas oblikovala kostimografiju za 14, a scenografiju za 8 kazališnih predstava. Po završetku studija zapošljava se u drvnoj industriji kao dizajner gdje radi dugi niz godina na razvoju i dizajnu namještaja, te projektira veći broj poslovnih, rezidencijalnih i ugostiteljskih interijera bilo samostalno ili kao dio tima. Radi i za privatne investitore, razvija samoinicirane projekte i surađuje s malim poduzetnicima i obrtnicima. Izlaže na brojnim izložbama i međunarodnim sajmovima u zemlji i inozemstvu. Članica je HDD-a (Hrvatskog dizajnerskog društva) i ZzID-a (Zajednica za industrijski dizajn pri HGK).

Karaka design

Karaka design je modna marka osnovana 2002. godine koju potpisuju dizajnerice Vesna Karuza i Senija Radić. Pod tim su imenom dosad nastupile na nizu modnih manifestacija (Zagreb Fashion Week, Zlatna igla, Prague Fashion Week, MQ Vienna fashion week), te izlažu na sekcijskim i grupnim izložbama unutar udruge Ulupuh, čije su i članice. Dobitnice su stručnih nagrada: Mandica 2002.-nagrada za najboljeg mladog dizajnera, Manda 2003.- nagrada za najbolju kolekciju, FWZ itd. Izrađujući odjevne predmete veliku pažnju posvećuju odnosu volumena i forme te konstrukcijskim zahvatima kojima pokušavaju postići naglašenu skulpturalnost. Upotrebljavaju isključivo prirodne materijale – vuna, pamuk, svila, lan i prirodne mješavine koje teksturom odgovaraju njihovom autorskom senzibilitetu. Tkanine su također ponekad oplemenjene tiskom ili ručnom aplikacijom boja za tekstil. Naglasak je na autorskom potpisu i unikatnosti. Asortiman Karaka designa uglavnom je namijenjen ženskoj publici; od haljina, suknji, prsluka, majica, tunika do kapa, kaputa, torbi, šalova i sličnih dodataka.
Dizajnu i konstrukciji pristupaju iskreno i bezkompromisno ulažući poseban trud da u vremenu “brzog konzumerizma” ponude ljubiteljima dizajna proizvod visoke estetske i funkcionalne vrijednosti.
www.karakadesign.eu