Dobrodošli!

ETO

everGREEN - zidni sat

everGREEN – zidni sat

Pandemijska 2020. godina doprinijela je tome da razmislimo o životu, o utjecaju čovjeka na prirodu, novim aspektima posla i poslovanja kao i samih međuljudskih odnosa. I dok smo tada sve više vremena provodili u svojim domovima, manje-više radeći on-line, dizajnerica Jadranka Soviček Krpan razmišljala je kako osmisliti funkcionalni predmet svakodnevne upotrebe koji si svatko može priuštiti a koji će unijeti dašak prirode u naše domove.

Tako je nastao everGREEN ručno rađeni zidni sat koji spaja tradicijski obrt i naprednu ekološku tehniku stabilizacije islandskog lišaja. Konzerviranjem njegove prirodne ljepote u trenutku branja dobivamo vječno zeleni detalj prirode u vlastitom domu. Primijenjen na sat tjera nas da razmislimo o utjecaju koji imamo na prirodu i zapitamo se da li je prekasno za promjenu…

Zanimljivost u nastajanju ovog jedinstvenog proizvoda je povezivanje tradicijskog i obrtničkog umijeća kovinopojasarstva, koji je pred izumiranjem, dok je jedini zagrebački obrt, srećom, zaštićen kao kulturna baština. Ovom posebnom tehnikom tiještenja izrađeno je kućište sata a preko njega je ručno nanesen stabilizirani islandski lišaj.

Ukrasite svoj dom sa everGREEN-om i ojačajmo zajedno svijest o važnosti zaštite prirodnog okoliša.

everGREEN – zidni sat

dimenzije: fi 275 mm

materijal: aluminij / stabilizirani islandski lišaj