Dobrodošli!

Web shop

OPIP – taktilna igra

OPIP je taktilna varijanta igre memory, u kojoj parove pronalazimo pomoću opipa, a ne vizualno. Tako uz obilje zabave i iznenađenja razvijamo osjet koji je u svakodnevnom životu često zanemaren ili neosviješten.

 

dim. 170x60x70 mm
težina: 150g
veličina jedne pločice: 55x55x8 mm

30.53  (230.00 kn)

Nema na zalihi

Opis

Kad uzmeš u ruke finu drvenu pločicu OPIPa, s ugodno skošenim rubovima i kombinacijom drva jele i topole, prirodno ti – gotovo instinktivno – dođe da je temeljito prepipaš prstima. I onda otkriješ da je s jedne strane neki drugi materijal: brusni papir, valoviti karton, filc… Zanimljivo je otkrivati različite materijale, uzbudljivo je osjetiti ih bez gledanja.

OPIP se sastoji od 16 drvenih okvira u koje je s jedne strane umetnut neki materijal (osam različitih materijala, dakle 8 parova koje treba identificirati).

Radi razvoja slobodne kreativnosti, pločice OPIPa se mogu koristiti na razne druge načine kao što je slaganje nizova od najfinijeg do najgrubljeg, pogađanje materijala itd.

Užurbano društvo svašta gura u zaborav: druženje, igranje, slušanje, dodir, uživanje u prirodnim elementima, povratak sebi kroz ručni rad. OPIPom želimo sebi i drugima pomoći da se na jednostavan i zabavan način sjetimo svega toga što smo zaboravili.

Drvene pločice su izrađene u stolarskom ateljeu Đogić Art u Zagrebu, a pakirane u pamučne vrećice šivane u Udruzi Kamensko u Zagrebu. Lokalno i s ljubavlju.

Radujemo se ostati u kontaktu sa svim igračima koji će nam se htjeti javiti, da čujemo koje su sve igre smislili s OPIPom kako bi se ta novootkrivena radost mogla dalje dijeliti i širiti.

Dodatne informacije

Težina 0.15 kg