Dobrodošli!

Web shop

SHUM – auditivna igra

SHUM je auditivna varijanta igre memory, u kojoj parove pronalazimo pomoću sluha, a ne vizualno. Tako uz obilje zabave i iznenađenja razvijamo osjet koji je u svakodnevnom životu često zanemaren ili neosviješten.

 

dim. 190x90x90 mm
težina: 475g dimenzije
veličina jedne kockice: 40x40x40 mm

30.92  (233.00 kn)

Nema na zalihi

Opis

Kad uzmeš u ruke finu drvenu kockicu SHUMa, nekako se odmah upitaš ima li nečega u njoj ili je to obična kockica od jelovine. Pa malo protreseš, a iz nje se začuje šuškanje, ili zveckanje, ili klopotanje… Okreneš kockicu, pogledaš kroz prozirni poklopac i shvatiš kako zvuče 4 zrna heljde, ili 30 čavlića, ili…

SHUM se sastoji od 16 šupljih drvenih kockica u koje su umetnuti materijali koji proizvode različite šumove kad se kockica protrese (osam različitih materijala, dakle 8 parova koje treba identificirati).

Radi razvoja slobodne kreativnosti, kockice SHUMa se mogu koristiti na razne druge načine kao što je slaganje nizova od najtišeg do najglasnijeg, ili pogađanje materijala, ili muziciranje, itd.

Užurbano društvo svašta gura u zaborav: druženje, igranje, slušanje, dodir, uživanje u prirodnim elementima, povratak sebi kroz ručni rad. SHUMom želimo sebi i drugima pomoći da se na jednostavan i zabavan način sjetimo svega toga što smo zaboravili.

Drvene kockice su izrađene u stolarskom ateljeu Đogić Art u Zagrebu, a pakirane u pamučne vrećice šivane u Udruzi Kamensko u Zagrebu. Lokalno i s ljubavlju.

Radujemo se ostati u kontaktu sa svim igračima koji će nam se htjeti javiti, da čujemo koje su sve igre smislili sa SHUMom kako bi se ta novootkrivena radost mogla dalje dijeliti i širiti.

Dodatne informacije

Težina 0.475 kg