Dobrodošli!

ETO

S - SJENILO ZA LAMPU

S serija rasvjetnih tijela

Predstavljamo Vam ETO S seriju rasvjetnih tijela

Dizajneri danas sve više razmišljaju o ekološkoj dimenziji proizvodnje, o ekološkom otisku proizvodnje, mogućnostima za reciklažu, utrošku energije. Stoga je i dizajnerica Zrinka Nedeljković odlučila istražiti kakve mogućnosti nudi jedan drevan, ali i u svojim suvremenim inačicama i mutacijama i sasvim nov materijal – papir. I prije ove serije S rasvjetnih tijela, Zrinka je stvarala sjenila za lampe od kaširanog papira i propilena koja zbog prigušenog svjetla kojeg pružaju čine izvrsne komade ambijentalne rasvjete te su lagane, fragilne poput pahuljica a ujedno prirodne i jednostavne.

S je serija rasvjetnih tijela izrađenih iz perivog papira i za sada je dostupna u tri veličine: Ø 35 x 45 cm , Ø 30 x 50 cm i Ø 50 x 30 cm. Svako sjenilo sastoji se iz dvije trake oblika slova S koje se međusobno patentnim zatvaračem spoje u zatvorenu spiralnu formu. Po potrebi zatvarač se otvori, forma razmota i sjenilo opere – sjenila se mogu prati ručno u mlakoj vodi sapunom, ali i u perilici rublja, a u tom će se slučaju zgužvati. Perivi papir za razliku od tekstila “pamti” pa će na papiru i nakon glačanja ostati trajno vidljive pozicije pregiba što će pak sjenilu dati jednu novu dimenziju.

Rasvjetna tijela S serije dobro će funkcionirati i stvoriti ugodnu atmosferu u praktički svim vidovima rezidencijalnih interijera (izuzev možda kupaonica), kao i u nekim javnim interijerima, poput ugostiteljskih, prodajnih i sl.

Photo: Dražen Lapić